Συστατικά
Για το κέικ
160 γραμμάρια λεπτό σιμιγδάλι αλεύρι 
130 γραμμάρια αλεύρι 
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 πρέζα αλάτι
100 ml χυμού πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια, λεπτά τριμμένα
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
226 γραμμάρια άλατισμένο βουτύρο, μαλακό 
250 g λευκής ζάχαρης 
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σιρόπι
100 ml χυμού πορτοκαλιού
100 g λευκής ζάχαρης 
Για την επικάλυψη
3/4 φλιτζάνι γιαούρτι
1 Χούφτα θρυμματισμένα φιστίκια

Οδηγίες
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Προθερμάνετε τον φούρνο στον αέρα 180C ή 160C στον αέρα . Σε μία φόρμα (αποσπώμενη) στρώστε ένα χαρτί ψησίματος 
Τοποθετήστε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε για να τα συνδυάσετε.
Αναμείξτε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη βανίλια και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μίξερ βάσης, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Ξύστε τις πλευρές του μπολ.
Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και κτυπήστε καλά το κάθε ένα για να τα συνδυάσετε και να ξύσετε το μπολ μετά από κάθε προσθήκη.
Στη χαμηλότερη ταχύτητα ή με μια σπάτουλα, ανακατώστε απαλά το 1/3 του μείγματος αλευριού, ακολουθούμενο από το 1/2 του μείγματος χυμού και επαναλάβετε μέχρι να προστεθούν όλα τα υλικα και να συνδυαστούν καλά.
Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από το κέντρο του κέικ. Μετά από περίπου 5 λεπτά αφαιρέστε την αποσπώμενη φόρμα και αφήστε να κρυώσει τελείως.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Βάλτε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάστε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ και να δέσει.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Μόλις το κέικ και το σιρόπι έχουν κρυώσει, τρυπήστε την κορυφή του κέικ με το πιρούνι εδώ και εκεί. Ρίξτε πάνω από το μισό σιρόπι (κρατήστε το υπόλοιπο για να το σερβίρετε). Εάν το σιρόπι λιμνάσει  στο κέντρο χρησιμοποιείστε μια βούρτσα ή ένα κουτάλι για να το απλώσετε.
Απλώστε το γιαούρτι  και πασπαλίστε από πάνω τα φιστίκια. Σερβίρετε με το υπόλοιπο σιρόπι.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με ταχίνι και μέλι
Επόμενο άρθροΗ ζύμη δύο υλικών που μας έχει τρελάνει