ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κρούστα
280 gr μπισκότα digestive
8 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Γέμιση
400 γρ Συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο 
3 μπανάνες
450 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια σούπας ζάχαρη (Προαιρετικά, για γλυκιά σαντιγί)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C και λιπαίνετε ελαφρά μία φόρμα 20εκ ή μια αποσπώμενη φόρμα, και αφήστε στην άκρη

Καραμελώστε το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, ρίχνοντας το σε ένα μικρό ταψί και καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε το μικρό ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί ψησίματος και γεμίστε με αρκετό νερό το μικρό ταψί για να φτάσετε περίπου στη μέση του. Ψήστε για 1 1/2 ώρες ή μέχρι να καραμελοποιηθεί σε ένα ψημένο, χρυσαφί καφέ χρώμα. Περίπου στη μέση της καραμελοποίησης, ελέγξτε το φούρνο και προσθέστε περισσότερο νερό όπως απαιτείται.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τα μπισκότα σε έναν μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Ανακατέψτε τα ψίχουλα με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και, στη συνέχεια, πιέστε το μίγμα στη προετοιμασμένη φόρμα. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει η καραμέλα στο φούρνο και παγώστε το αρκετά για να μπορείτε να το χειριστείτε.

Ρίξτε περίπου τη μισή καραμέλα πάνω από την κρύα κρούστα. Κόψτε τις μπανάνες, και στρώστε πάνω από το πρώτο στρώμα καραμέλας και στη συνέχεια ρίξτε την υπόλοιπη καραμέλα από πάνω.

Ακριβώς πριν από το σερβίρισμα, χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα για να φτιάξετε τη σαντιγί, και στη συνέχεια απλώστε πάνω από τούρτα 

 

Ευχαριστούμε

Προηγούμενο άρθροΧιονάτα Cookies…σαν κουραμπιέδες
Επόμενο άρθροΚουνέλι μαγειρευτό με μέλι