Συνταγή για φαλάφελ.

Η Συνταγή αυτή είναι από τα Μητσομαγειρέματα

Για 50 κομμάτια:

500γρ(1 πακέτο) ρεβίθια.
2 κρεμμύδια.
1 σκελίδα σκόρδο.
1 ματσάκι μαϊντανό.
Μισή κούπα φρυγανιά (και λίγο παραπάνω).
1 κ.γ μπέκιν πάουντερ.
1 κ.γ αλάτι, 1 κ.γ κόκκινο πιπέρι γλυκό, 2 κ.γ κύμινο και 1 κ.γ κόλιανδρος ξερός.

Σως ταχίνι:
Ταχίνι, λεμόνι, αλάτι, λίγο σκόρδο, αραίωση με νερό.

Εκτέλεση

Η πιο εύκολη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες! Αποβραδίς μουλιάζουμε σε ένα λεκανάκι 1 πακέτο ρεβίθια με λίγη σόδα μαγειρικής! Στην συνέχεια τα βράζουμε για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ακόμη περισσότερο. Αν ξεχάσετε να τα μουλιάσετε τότε βράστε τα για 20 λεπτά περίπου. Το δύσκολο πέρασε! Τα θρυμματίζουμε και αδειάζουμε στο λεκανάκι.
Θρυμματίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και μαζί με τα μπαχαρικά (αλάτι, κόκκινο πιπέρι γλυκό, κύμινο, κόλιανδρος ξερός) τα βάζουμε στο λεκανάκι με τα ρεβύθια.
Τέλος προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και την τριμμένη φρυγανιά!

Τα ζυμώνουμε και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια! Θα βγουν περίπου στα 50 κομμάτια.
Σε καυτό σπορέλαιο, τα τηγανίζουμε για 1 μόνο λεπτό και τα φαλάφελ είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή αυτή είναι από τα Μητσομαγειρέματα

Προηγούμενο άρθροΗ Εύκολη κιμαδόπιτα της Τεμπέλας
Επόμενο άρθροΤυροκροκέτες stick