Ριγκατόνι στο φούρνο με κρέμα γάλακτος

Ετσι έφτιαξα τα Ριγκατόνι στο φούρνο με κρέμα γάλακτος. Τώρα τα αφήνω να ξεκουραστούν 15/20 λεπτά και είναι έτοιμοι όλοι να τα καταβροχθίσουν.

Υλικά για 4 μερίδες:

500 γραμμάρια ριγκατόνι
1 κρεμμύδι (ή κρεμμύδια)
250 γραμμάρια ζαμπόν μαγειρεμένο, σε κύβους
1 κονσέρβα αρακά (εγώ δεν έβαλα)
1 κονσέρβα  μικρη πελτε ντοματας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί τριμμένο (μίγμα μοτσαρέλας παρμεζανα)
μυρωδικά που σας αρέσουν
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτελεση

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° βαθμούς.
Εν τω μεταξύ, καθαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και σοτάρετε τα στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέστε το ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους και τηγανίστε ελαφρά. Προσθέστε τον αρακά(εάν βάλετε) και ζεστάνετε απαλά. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά τα μυρωδικά.

Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύστε τα με τη σάλτσα. Τώρα πασπαλίζετε από πάνω το τυρί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ριγκατόνι με μελιτζάνα, βασιλικό και φέτα…Φτιάξτε το

Συστατικά για 4 άτομα
700 γρ ντομάτες κονκασε
1/4 φλιτζάνι (προαιρετικό) Βασιλικό, κομμένο σε φέτες 
3 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1Μελιτζάνα μεσαία, κομμένη σε κύβους 2,5 εκ
1/3 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη 
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλυντζανιού τυρί παρμεζάνα, τριμμένο 
170 gr Ζυμαρικά ριγκατόνι
1 πρέζα νυφάδες Κόκκινου πιπεριού
Αλάτι και πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ένα γρήγορο και εύκολο ζυμαρικό με μελιτζάνες, γεμάτο με φρέσκο ​​βασιλικό και άφθονο τυρί! Είναι ένα σικελικό πιάτο ζυμαρικών με τηγανητή μελιτζάνα σε σάλτσα ντομάτας με βασιλικό. Αυτό το νόστιμο πιάτο ζυμαρικών μελιτζάνας ετοιμάζετε σε λιγότερο από 30 λεπτά καθιστώντας το ιδανικό για γρήγορο και εύκολο γεύμα!

1. Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μεσαία φωτιά, μετά προσθέτουμε την μελιτζάνα και μαγειρεύουμε μέχρι ελαφρώς να γίνει καφέ σε όλες τις πλευρές και τρυφερή, περίπου 2-3 ​​λεπτά ανά πλευρά, προτού την αφήσουμε στην άκρη.
3. Θερμάνετε το υπόλοιπο λάδι στην ίδιο τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και τις νυφάδες του  κόκκινου πιπεριού και μαγειρέψτε , περίπου ένα λεπτό.
4. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτεςγια να βράσουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για ένα λεπτό πριν ρίξουμε αλάτι και πιπέρι για να δοκιμάσετε και ανακατέψουμε και την μελιτζάνα.
5. Βάλτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά ανάμεσα σε 4 πιάτα, από πάνω ρίξτε τη σάλτσα μελιτζάνων, τα τυριά και το φρέσκο ​​βασιλικό και απολαύστε!

Σημείωση: μια μεσαία μελιτζάνα είναι περίπου 4 φλιτζάνια σε κύβους

Recipe by Kevin Lynch of closetcooking.com

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με Κανταΐφι…είναι λατρεμένο γλυκό
Επόμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο που λιώνει στο στόμα!