Ριζότο με ντομάτα και λουκάνικα

Υλικά

1 κονσέρβα ντομάτες κονκασε
1 κουταλιά ελαιόλαδο
300 γρ λουκάνικο, τα περιβλήματα αφαιρούνται
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χοντρό αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 μάτσο σπανάκι (300 έως 400gr), πλένονται καλά, αφαιρούνται τα σκληρά στελέχη, ψιλοκομμένα
(περίπου 7 φλιτζάνια)
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε τις ντομάτες (με το χυμό τους) και 3 φλιτζάνια νερό. Σιγοβράστε και κρατήστε ζεστό σε χαμηλή φωτιά.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεστάνετε λάδι σε μέση φωτιά. Προσθέστε το λουκάνικο και κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε.
Μαγειρέστε, και σπάστε το λουκάνικο με ένα κουτάλι, μέχρι το λουκάνικο να τσιγαριστεί και το κρεμμύδι έχει μαλακώσει, 3 έως 5 λεπτά.


Προσθέστε το ρύζι μαγειρέψτε, ανακατεύοντας 1 έως 2 λεπτά.

Προσθέστε το κρασί, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια από το ζεστό μίγμα ντομάτας με ρύζι. Σιγοβράζουμε σε μεσαία χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να απορροφηθεί, 4 έως 5 λεπτά.

Συνεχίστε να προσθέτετε το μείγμα ντομάτας, 1 φλιτζάνι κάθε φορά, περιμένοντας να απορροφηθεί πριν προσθέσετε το επόμενο, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το ρύζι να είναι κρεμώδες και απλά τρυφερό, περίπου 25 λεπτά συνολικά (ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλο το υγρό).
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατέψτε το σπανάκι, παρμεζάνα και βούτυρο, αλάτοπιπερώστε.


Σερβίρετε αμέσως (το ριζότο θα πήξει καθώς κρυώνει) και πασπαλίζετε με πρόσθετη παρμεζάνα, αν θέλετε.

ΠΗΓΗ: smittenkitchen.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ κανέλας με ζεστή κομπόστα Αχλάδι
Επόμενο άρθροΤο πιο γρήγορο Τυρόψωμο