Ρολάκια Κανέλας

Υλικά

Για τη ζύμη:

300 ml ζεστό γάλα,
2 κ.σ. ζάχαρη,
15 γρ μαγιά (5 γρ ξερή),
1 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
2 αυγά
70 γρ ζάχαρη.
400 γραμμάρια (+/-) αλεύρι
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
100γρ. ζάχαρη καστανή
1 κουτ. γλυκού κανέλα
100γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση

Για τη μαγια:
Σε 300 ml ζεστό γάλα, προσθέστε την ζάχαρη, μαγιά , αλεύρι κοσκινισμένο – βάλτε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τ αυγά και την ζάχαρη. Προσθέστε εκεί την μαγια και ανακατέψτε ξανά. Κοσκινίστε μέσα το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο (αν δεν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, ρίξτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί το λιωμένο βούτυρο απορροφά περισσότερο αλεύρι)
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Θα κολλήσει στα χέρια σας (προσαρμόστε μόνοι σας το αλεύρι, γιατί είναι διαφορετικό για τον καθένα, μην την κάνετε πολύ σφιχτή). Zυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, λαδώστε την έτοιμη ζύμη και βάλτε την το μπολ αλλειμενο με λάδι
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1-1,5 ώρα

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και σε ένα δεύτερο το βούτυρο με το πετιμέζι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα (30*50) αλείφετε με το μίγμα βουτύρου, πασπαλίζετε με το μίγμα της ζάχαρης και σκορπάτε τις σταγόνες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό και κόβετε σε σε 12-16 κομμάτια


Τοποθετούμε σε φόρμα (οποιαδήποτε, αλλά σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος) σε απόσταση 2 εκ. το ένα από το άλλο, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για άλλα 20-30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χτυπάτε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και αλείφετε τα ρολάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.

Νόστιμαααααα❤🙏🙌

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΛάχανο με λιαστή ντομάτα