Το Ψωμί του Βαλεντίνου

Απαραίτητα προϊόντα:

περίπου 800 γραμμάρια αλεύρι
350 ml φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα
1/2 κύβο μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 αυγα
1 κρόκο αυγού για να αλείψετε στο φουσκωμένο ψωμί

Εκτέλεση:

Από τα αναφερόμενα υλικά ζυμώνω μια μαλακή ζύμη, ενεργοποιώντας πρώτα τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και ζάχαρη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνω μια λακούβα και προσθέτω τα 2 ολόκληρα αυγά. Προσθέστε το υπόλοιπο νερό, τη μαγιά,
το λάδι και μερικές σταγόνες ξύδι. Ζυμώνω τη ζύμη. Το αφήνω ζεστό να διπλασιαστεί ο όγκος του.

Στη συνέχεια σχηματίζω δύο μπάλες ζύμης. Από κάθε ρολό ανοιγουμε με τον πλάστη ένα ορθογώνιο και λαδώνουμε.
Τυλίγω σε ρολό, το οποίο κόβω σε φέτες.

Λαδώνω ένα ταψί σε σχήμα καρδιάς και το τακτοποιώ μέσα (το είδος της φόρμας είναι προαιρετικό, εγώ προτίμησα καρδιά λόγο Βαλεντίνου).


Το αφήνω να ξεκουραστεί για 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Χτυπάω έναν κρόκο και απλώνω απο πάνω.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.

Προηγούμενο άρθροΟνειρικό BBQ: Μπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα, ψημένα με μαστοριά
Επόμενο άρθροΚέικ Παντεσπάνι με κρέμα πορτοκάλι