Υλικά

Για την ζύμη
2 συσκευασίες (7 gr έκαστη) δραστική ξηρή μαγιά
1-1 / 2 φλιτζάνια ζεστό νερό (110 ° έως 115 °)
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
5 και 3 / 4 έως 6 και 1 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την Γέμιση
2 μήλα, σε κύβους
1/2 φλιτζάνι καραμέλα 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
2 κσ βούτυρο 

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό. Σε ένα μεγάλο κύπελλο, συνδυάστε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μείγμα μαγιάς και 3 φλιτζάνια αλεύρι. Χτυπήστε στη μέση ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατέψτε αρκετό από το υπόλοιπο αλεύρι για να σχηματιστεί μια πολύ μαλακή ζύμη (η ζύμη θα κολλάει). Μη την ζυμώνετε. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε τη ζύμη στη μεση. Ανοίξτε με τον πλάστη το ένα κομμάτι σε ένα 45×30 ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.
Απλώστε τη καραμέλα πάνω από τη ζύμη.


Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα θερμαίνετε τα μήλα και τις σταφίδες και την κανέλα και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.


Τοποθετήστε τα μήλα και τις σταφίδες πάνω από την καραμέλα
Τυλίξτε

και κόψτε σε φέτες πάχους 2,5 εκ


Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 185 βαθμούς για 15-17 λεπτά.
Αυτά είναι το τέλειο για ένα πρωινό. Έχουν εκείνη τη μυρωδιά του μήλου ζαχαρης-κανέλας που … είναι ακριβώς τόση όση να μην αντέξεις χωρίς να πάρεις ένα.

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού Μανταρίνι
Επόμενο άρθροΌλοι θα μυρίσουν την φρεσκάδα του λεμονιού με αυτό το ΚΕΙΚ