Ρολάκια Κανέλας

Υλικά

Ζύμη:
450 g αλεύρι,
1 αυγό,
100 ml νερού,
100 ml γάλακτος,
40 g ζάχαρης,
1 κομμάτι ξηρή μαγιά,
30 g βούτυρο,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
120g βούτυρο

Γέμιση:
50g βούτυρο,
1 κρόκο αυγού,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
100g καστανή ζάχαρη
100g αμύγδαλα τριμμένο σε σκόνη,
60 ml κρεμα γάλακτος,
1 κρόκος αυγού και 1 κουταλιά της σούπας νερό για βούρτσισμα

Γλάσο:
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκου,
1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,
νερό, εάν είναι απαραίτητο
Κρεμα λεμονιου: χυμός λεμονιού, ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γάλα, ζαχαρη και την μαγια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν και μετα ρίχνουμε και αυγό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ της ενος μιξερ βάσης που προηγούμενος έχουμε βάλει το αλεύρι.
Αρχίζουμε ανακατεύουμε αργα με το εξάρτημα άγκιστρο και προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο.
Σταδιακά αυξάνουμε την ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μία ομαλή και μαλακιά ζύμη.
Την βάζουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί

Μέσα μία σακούλα βάζουμε το βούτυρο και με τον πλαστη το κάνουμε μια πλακα και το βάζουμε στην καταψυξη να παγώσει

Βγάζουμε την ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο μας και την ανοίγουμε σε παχος περίπου 1 εκ
Τοποθετούμε στο κέντρο το παγωμένο βούτυρο και κλείνουμε την ζυμη όπως βλεπετε στην φωτό πολυ καλα και κολλάμε τις χαραμάδες να κλείσουν.

 

Με ένα χοντρο πλάστη και λίγο αλεύρι τον ανοίγουμε λίγο και το διπλώνουμε όπως στην φωτό

Ανοιγουμε πάλι με το πλάστη και το ξαναδιπλώνουμε.

Kάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά και το αφήνουμε στην άκρη

Για την γεμιση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το τριμμένο αμύγδαλο , το αυγό και ανακατευτούμε με ένα συρμα χειρός.
Μετα προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε και κάνουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.

Παίρνουμε την ζύμη την ανοίγουμε παλι σε μακρόστενο σχήμα και απλώνουμε την γεμιση.


Τυλίγουμε την ζύμη με την γέμιση σε ρολό και και την κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε τις ροδέλες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις αλείφουμε με αυγό και βάζουμε μέσα στο ταψί ένα φλυτζανάκι με νερό και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να χρυσίσουν

Για το γλασσο

Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με αχνή και νερό.
Βγάζουμε από το φούρνο τα ρολάκια και τα αλείφουμε με την μαρμελάδα
Αναμιγνύουμε το λεμόνι με την ζάχαρη και το απλώνουμε από πάνω σε γραμμές.

Καλή επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΤο τρουφάτο Σοκολατένιο Γλυκό 7
Επόμενο άρθροΧοιρινό φιλέτο με κριθαράκι στο φούρνο…με τυρί χαλούμι