Ρολάκια Πορτοκαλιού

Τέλειο με ένα φλιτζάνι τσάι !!

Ακολουθήστε την @mari_glasgow

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Ζυμη 
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γιαούρτι ή 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό ελεύθερης βοσκής
8γρ Στιγμιαία μαγιά
πρέζα αλάτι

Γέμιση
Μαρμελάδα πορτοκαλιού
Ξηρά βερίκοκα
Σταφίδες
Καρύδια (προαιρετικά)
καστανή ζάχαρη
Κανέλα

Γαρνιτούρα
Αχνη ζάχαρη και κανέλα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ διαλύετε με τα χέρια την μαγιά. Ρίχνετε το γάλα το οποίο έχετε ανακατέψει (να πάρει χρώμα το γάλα) και ανακατεύετε με το χέρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέστε το βούτυρο, το μεγαλύτερο μέρος από το αλεύρι (αφήνετε λίγο για το ζύμωμα), ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι και με το εργαλείο για την ζύμη δουλεύετε το μείγμα να σχηματιστεί ελαστική ζύμη.
Την μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζετε το ζύμωμα το τα χέρια, ενώ προσθέτετε όσο αλεύρι χρειαστεί ακόμα ώστε να μην κολλάει στα δάχτυλα. Την μεταφέρετε σε βουτυρωμένο μπολ, αλείβετε με βούτυρο διάφανη μεμβράνη και σκεπάζετε το μπολ με την βουτυρωμένη πλευρά προς τη ζύμη.
Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 45 περίπου λεπτά.

Γέμιση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης. Ξαναζυμώνετε την ζύμη και την χωρίζετε στα δύο. Ανοίγετε το κάθε μέρος σε φύλλο διαστάσεων περίπου 40×25εκ.(εξαρτάται από την ποσότητα της ζύμης που έχετε φτιάξει).
Απλώνετε σε κάθε κομμάτι ζύμης από μισή γέμιση και ρολάρετε κατά μήκος προσεχτικά να σχηματιστεί ένα σχετικά σφιχτό ρολό. Κόβετε το κάθε ρολό με ένα κοφτερό μαχαίρι, σιγά σιγά, ώστε να να μην αλλάζει σχήμα το ρολό, σε 12-14 ροδέλες.
Τοποθετείτε το κάθε κομμάτι είτε σε χάρτινη ατομική φορμίτσα ή κατευθείαν πάνω σε λαδόκολλα απλωμένη σε ταψί. Αφήνετε μεταξύ τους λίγο χώρο γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, για 30 περίπου λεπτά.
Αλείβετε με το αβγό. – Ψήστε – στους 180 ° C για 25-30 λεπτά.. Βγάζετε τα και τα τοποθετείτε σε σχάρα να κρυώσουν (και χλιαρά όμως είναι τέλεια) και πασπαλίζετε και κανέλα. Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ: Mari GlasgowGreek Style Recipes

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολο γλυκό με σφολιατινια μέσα σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΗ Κοτοπιτα αυτή δεν είναι η πιο εύκολη αλλά είναι η καλύτερη