Ρολάκια με γεύση λεμόνι, μαρμελάδα φράουλα, καρύδια και σταφίδες

Υλικά

8γρ ​​φρέσκια μαγιά μπύρας
250 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 ml άρωμα λεμονιού
75 γρ βούτυρο όποιος θέλει βάζει φυτική μαργαρίνη.
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα
1 γεύμα καρύδια χοντροκομμένα
1 χούφτα σουλτανίνες
Περίπου 450_500gr αλεύρι 00
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ή στα μικροκύματα σκεπασμένο σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη μαγιά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά με τον γάντζο για τις ζύμες. Προσθέτουμε το άρωμα λεμονιού και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι που η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
Η ζύμη θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας αλλά θα είναι και εύπλαστη. Αφαιρούμε από τον κάδο του μίξερ, τη βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη ή μία πετσέτα και την αφήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.

Μετά έφτιαξα ένα φύλλο περίπου 2 χιλιοστά άπλωσα πρώτα τη μαρμελάδα μετά μοίρασα τα καρύδια και τις σταφίδες,

το τυλίγω σε ρολό και έκοψα 1 εκ. περίπου παχος, τα βάζω στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, έβαλα μια πρέζα ζάχαρη στο καθένα

και έψησα στους 180° περίπου 20 λεπτά
Βγαζω απο το φουρνο αφήνω λιγο να κρυώσουν και πασπαλίζω με αχνη

Καλή Απόλαυση

Καντε Like στην σελίδα της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΤα Ζαμπονοτυροπιτάκια της annie
Επόμενο άρθροΤεμπέλικη πατατόπιτα με τυρι…