Ρολάκια Σταφίδας ή σοκολάτας

Συστατικά

10 μερίδες
Για τη ζύμη:
200 ml πλήρες γάλα
15 γρ μαγιά
50 ml ελαιόλαδο
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
Φλούδα λεμονιού
500 g αλεύρι 00
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (10-12 ρολάκια)
250g γάλα
60g ζάχαρη
1 αυγό
30g κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

100 γραμμάρια σοκολάτας ή σταφίδες

Οδηγίες για το μαγείρεμα

Βήμα 1
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το λάδι, το αυγό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σταδιακά το αλεύρι,
ανακατεύουμε όλα, σχηματίζοντας μια απαλή και συμπαγή ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για δύο ώρες.

Βήμα 2
Για την κρέμα
Σε μικρό κατσαρόλι κι επάνω σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το μισό γάλα να κάψει. Σε μπωλ ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα.
Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Ρίχνουμε μέσα στο μπωλ το καυτό γάλα, χτυπώντας συνεχώς να εξομοιωθούν οι θερμοκρασίες.
Γυρίζουμε πίσω στο κατσαρόλι όλο το μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύοντας συνεχώς βράζουμε μέχρι να πήξει και να φανούν οι πρώτοι πίδακες βρασμού.
Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε μπωλ. Την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3
Μετά από δύο ώρες ανοίγουμε τη ζύμη, μοιράζουμε από πάνω την κρέμα και τις σταφίδες
Βήμα 4
Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες περίπου ενός εκατοστού, τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μια ώρα,
μετά αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε στους 180° προθερμασμένο για 35 λεπτά.

Βήμα 5
Μόλις βγουν από το φούρνο, προτείνω να καλύψετε τα ρολάκια με ένα πανί κουζίνας, η υγρασία θα τα κάνει ακόμα πιο απαλά και αφράτα και πασπαλίστε με αχνη ζαχαρης και κανέλα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛαχανόρυζο κοκκινιστό…θα γλύφετε και τα δαχτυλά σας
Επόμενο άρθροΖυμαρικά Ογκρατεν με μπεσαμελ