Ρολό κιμά γεμιστό με αβγά

Υλικά

3/4 του κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
5 με 6 κουταλιές της σούπας βρώμη
4 αυγά βραστά για τη γέμιση
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο καυτερό
5 πατάτες κομμένες σε κύβους
λάδι
αλάτι πιπέρι ρίγανη μουστάρδα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα αυγά σφιχτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το αυγό και ζυμώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,τη ρίγανη,αλάτι,πιπέρι, το λάδι το μπούκοβο και το κύμινο.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τον πλάθουμε σε μία λαδόκολλα τον ανοίγουμε και του δίνουμε ένα ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετούμε στο κέντρο στη σειρά καθαρισμένα τα βραστά αυγά

αφού έχουμε κόψει τις δύο άκρες τους και τα έχουμε αλευρώσει ελαφρά.

Κλείνουμε προσεκτικά με τη λαδόκολλα δίνοντας το σχήμα μιας φρατζόλας ψωμιού. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ρολό μας σε σχάρα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λάδι,μουστάρδα,1 ποτήρι νερό, αλάτι,πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε να πάνε παντού όλα τα υλικά.Τοποθετούμε το ταψί κάτω από τη σχάρα με το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιά ώρα περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το ρολό και να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πορτοκάλι με σταφίδες…είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΥπέροχη και εύκολη σαλάτα κοτόπουλου