Ρολό Κιμά και μανιτάρια

Συστατικά

– 350 γρ μοσχαρίσιο κιμά
– 350 γρ κιμά χοιρινού
– 2 αυγα
– 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
– λευκό ξηρό κρασί
– νερό
– 200 gr τριμμένη παρμεζάνα
– 200 γρ μαγειρεμένο ζαμπόν
– 500 γραμμάρια μανιτάρια champignon
– 1 μπαστουνάκι σέλινο
– 1 καρότο
– 1 κρεμμύδι
– 1 κλωνάρι μαϊντανός
– έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– Αλάτι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

Καθαρίζουμε 500 γρ μανιτάρια τύπου champignon, χωρίς να τα βάλουμε κάτω από το νερό, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα χώματος, τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζετε 700 γραμμάρια ανάμεικτου κιμά μοσχαρίσιου και χοιρινού σε ένα μεγάλο μπολ, σπάτε από πάνω δύο αυγά, προσθέτετε 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε ελαφρά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Με τα χερια ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια συμπαγή ζύμη. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πλάστη, απλώστε το σε ένα φύλλο λαδόκολλας, ήδη τοποθετημένη στον παγκο σας, μέχρι να πάρετε ένα πάχος περίπου ενός εκατοστού.

Σε αυτό το σημείο, απλώστε ομοιόμορφα πάνω από 200 γραμμάρια παρμεζάνα κομμένα σε φέτες και από πάνω 200 γραμμάρια μαγειρεμένου ζαμπόν επίσης κομμένα σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια, πάντα με τη βοήθεια των χεριών σας, τυλίγετε το μείγμα μόνο του μέχρι να πάρει το χαρακτηριστικό σχήμα ρολού και τέλος με τα χέρια σας πιέστε όλη την εξωτερική επιφάνεια για να σφραγίσει κάθε πιθανή ρωγμή.
Ρίξτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στον πάτο ενός μεγάλου αντικολλητικού τηγανιού με ψηλές πλευρές και, μόλις ζεσταθεί, σοταριστε ένα μείγμα από κρεμμύδι, σέλινο και καρότο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το ρολο και αφήστε το να ροδίσει για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις ροδίσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και ένα ποτήρι χλιαρό νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου σαράντα λεπτά.
Στα μισά του ψησίματος, προσθέστε τα μανιτάρια και ένα κλωνάρι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο με ένα μαχαίρι, αλατοπιπερώστε και ρίξτε ελαφρύ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Αφού περάσει ο χρόνος, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου δέκα λεπτά, παίρνουμε το ρολο, το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε συνοδευόμενο από τα μανιτάρια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πορτοκάλι με τσιπς σοκολάτας
Επόμενο άρθροΓρήγορα και ευκολα “κρουασαν” γεμιστα με ότι θέλετε