Πολύ ωραίο Κυριακάτικο φαγητό!!

ΥΛΙΚΑ [για το ρολό]

1 κιλό κιμά χοιρινό
1 αβγό
αλάτι-πιπέρι-λίγο κίμινο
7-8 κλωναράκια μαιντανό
6 κουτ.σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
5 κουτ.σούπας ελαιόλαδ0
1 ντομάτα τριμμένη
ΥΛΙΚΑ [για την σάλτσα]
3 ποτήρια νερού σπιτικό ζωμό [αν δεν έχετε μπορείτε 2 κύβους αλλά δεν θα βάλετε καθόλου αλάτι ]
3 τριμμένες ντομάτες
1 κουτ.σούπας κοφτή πελτέ
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο.

Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
και 4 αβγά βρασμένα σφιχτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα αβγά σφιχτά τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε στην ακρη.
Σε ένα μπόλ βάζω τον κιμά ,προσθέτω όλα τα παραπάνω υλικά ,αλάτι ,πιπέρι ,κίμινο ,[του δίνει πολύ ωραία γεύση ],μαιντανό .αβγό,τριμμένη ντομάτα,σκόρδο,κρεμμύδι ,αρχίζω και ζυμώνω να ενωθούν τα υλικά και προσθέτω φρυγανιά τριμμένη 6 κουταλιές αλλά ίσως χρειαστεί και παραπάνω να σφίξει λίγο ο κιμάς .
Αφού ανακατέψουμε όλα τα παραπάνω υλικά τα αφήνω για λίγο στό ψυγείο και ετοιμάζω μία σάλτσα με τον παρακάτω τρόπο.
Σε μία κατσαρόλα βάζω το ζωμό κρέατος τα τρία ποτήρια [αν δεν έχουμε βάζουμε το νερό με τους κύβους προτιμήστε σπιτικό που δεν έχει συντηριτικά]και προσθέτουμε την κουταλιά τον πελτέ ,τις τριμμένες ντομάτες ΄πιπέρι ,και λίγο ελαιόλαδο .Το αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά να δέσει λίγο η σάλτσα.
Στρώνουμε μία λαδόκολα η,σε μία καθαρή επιφάνεια ανοίγουμε με το χέρι μας το κιμά να γίνει πλατύς  βάζουμε στην σειρά τα αβγά και το κλείνουμε προσεχτικά σαν ρολό. .Σε ένα ταψί [πολύ ωραίο γίνετε και στην γάστρα ]καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες ,στην μέση βάζουμε το ρολό και προσεχτικά από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει .Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα να πήξει η σαλτσα του και να ροδοψηθεί.Αν δεν έχετε γάστρα σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο ,η με λαδόκολλα ,και ξεσκεπάστε το όταν ψηθεί για να πάρει χρώμα .Γίνετε πάρα πολύ νόστιμο !

Καλή σας όρεξη !!

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα με μέλι… κρατήστε την
Επόμενο άρθροΒραστά άγρια Ραδίκια