Ρολό Κιμα με τυρί και χόρτα

Υλικά για 2 μέτρια ρολα κιμά

για τα ρολά
700 γρ κιμά (εγώ χρησιμοποιώ μοσχαρίσιο)
3 ολόκληρα αυγά
10 φέτες του τοστ ή ένα κομμάτι ψωμί
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
ψιλό αλάτι
μαϊντανός ψιλοκομμένος

για τη γέμιση
χόρτα βρασμένα και καλά στυμμένα
2 φέτες (300 γρ) καπνιστό τυρί
8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Πρώτα απ ‘όλα, φτιάξτε το ψωμί. ΑΝ χρησιμοποιείτε το ψωμί σε φέτες τοστ, απλά κρατήστε το κάτω από τρεχούμενο νερό για λίγα δευτερόλεπτα. ΑΝ χρησιμοποιείτε ψωμί, μουλιάστε το μέχρι να μαλακώσει. Στύβετε καλά το ψωμί και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ όπου θα προσθέσετε και τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά ολόκληρα, την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δουλέψτε τα πάντα με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πάνω στο πάγκο σας  τοποθετήστε πάνω του ένα φύλλο μεμβράνης ή λαδόκολλα. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τοποθετούμε το πρώτο μέρος στην λαδόκολα. Ανοίγουμε τη ζύμη ομοιόμορφα μέχρι να καλύψει μεγάλος μέρος της λαδόκολας. Βάζουμε τα χόρτα καλά στυμμένα και απλώνουμε σε όλο τον κιμά, προσέχοντας να αφήσουμε ένα περίγραμμα ενός εκατοστού από όλες τις πλευρές. Πάρτε μια φέτα προβολόνε και κόψτε την σε λωρίδες. Τοποθετήστε τις λωρίδες στο κέντρο του φύλλου κρέατος κάθετα.


Σε αυτό το σημείο, με τη βοήθεια της πλαστικής μεμβράνης, ξεκινήστε να τυλίγετε το κρεατοφυλλο (χωρίς να κυλήσετε και τη μεμβράνη μέσα… παρακαλώ !!!!). Καθώς το τυλίγετε, βοηθώντας πάντα τον εαυτό σας με τη μεμβράνη, σφίξτε το έτσι ώστε να το κάνετε πολύ συμπαγές. Μόλις τυλιχτεί, το κλείνουμε και στις δύο απέναντι άκρες και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Επαναλαμβάνουμε τη λειτουργία και για το δεύτερο.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ και τοποθετούμε μέσα τα ρολλά αφού αφαιρέσουμε τη μεμβράνη. (Για να σας βοηθήσω να μετακινηθείτε στο ταψί προτείνω να ξαναβάλετε τα τα 2 ρολλά στην επίπεδη πιατέλα και να αφαιρέσετε τη μεμβράνη. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τα βάλετε στο τηγάνι κάνοντας τα να γλιστρήσουν από την πιατελα γέρνετε προς το ταψί αποφεύγοντας το σπάσιμο).

Το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Σε αυτό το σημείο τα μεταφέρετε σε ταψί προσθέτοντας το λάδι με το οποίο τα ροδίσατε. Προσθέστε επίσης ένα ποτήρι κρασί και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Ελέγχετε από καιρό σε καιρό και προσαρμόζετε τους χρόνους ανάλογα με τον φούρνο σας.

Καλή όρεξη!!!!

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Σπανακοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΠαξιμάδια με ξηρούς καρπούς (συνταγή για την έναρξη των εορτών.)