Ρολό Κοτόπουλο με τυρί και μπέικον

Υλικά

4-5 μερίδες
1 κοτόπουλο καθαρό από κόκκαλα
Μπέικον
Διάφορα τυριά + μανούρι
Ανάμεικτες πιπεριές
Μουστάρδα
Ρίγανη, πιπέρι, πάπρικα, κάρυ, αλάτι
2 κύβους λαχανικών
Λάδι
Χυμό από 1 λεμόνι
Δίχτυ μαγειρικής

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κύβους φούρνου. Τις προσθέτουμε στο ταψί με λίγο νεράκι κι τις βάζουμε στο φούρνο στους 160° να αρχίσουν να μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά. Αυτό το κάνουμε γιατί οι πατάτες θέλουν περισσότερη ώρα από το κοτόπουλο και έτσι κερδίζουμε χρόνο.
Εν το μεταξύ καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε στικάκια. Σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε το κοτόπουλο που έχουμε βγάλει τα κόκκαλα και μοιάζει σαν ένα μεγάλο φιλέτο.
Στη συνέχεια λιώνουμε σε ένα μπρίκι τους κύβους με λίγο λάδι και το μισό χυμό λεμονιού, και με ένα πινέλο περνάμε την μια μεριά του κοτόπουλου. Μετά στρώνουμε το μπέικον σαν πάτωμα και ρίχνουμε τις πιπεριές και τα διάφορα τυριά, αλάτι, πιπέρι, κάρυ, πάπρικα και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με το αντκολλητικό χαρτί και στρίβουμε τις γωνίες. Αφαιρούμε το χαρτί και του περνάμε το δίχτυ και το αφήνουμε στην άκρη.

Αφού ετοιμάσαμε το κοτόπουλο, αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο που έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη και τις ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά όπως : λάδι, χυμό λεμονιού, ρίγανη, κάρυ, πάπρικα, αλάτι και λίγη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το ρολό στη μέση του ταψιού. Ανεβάζουμε τον φούρνο στους 200° για να προθερμανθεί.
Προσθέτουμε λίγο μουστάρδα στο μπρίκι που λιώσαμε τους κύβους και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε πάνω στο κοτόπουλο όλο το μείγμα μας και τοποθετούμε ξανά στο φούρνο.
Ήδη κερδίσαμε 15-20 λεπτά μαγειρέματος από τις πατάτες οπότε περίπου σε 50-60 λεπτά θα είναι έτοιμο. Ανά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε τις πατάτες και αν θέλει προσθέτουμε λίγο νερό και γυρνάμε το ρόλο να ψηθεί κυκλικά.
Αφού είναι πλέον έτοιμο αφαιρούμε το δίχτυ με ένα ψαλίδι, Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη…

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι με γαρίδες και λαχταριστά ντοματίνια
Επόμενο άρθροΤαλιατέλες ογκρατέν µε ζαµπόν και τυρί