Ρολό Μήλου

Συστατικά:

Για την γέμιση:
1 κιλό τριμμένα μήλα
100 γρ. Καρύδια τριμμένα
100 g σταφίδας
και κανέλα

Για το μπισκότο:
6 αυγά (χωρισμένα σε κροκους και ασπράδια )
6 κουταλιές ζάχαρη
6 κουταλιές αλεύρι
1 φακ βανίλια

Για το γλασσο
1 μεγάλο αυγό (μόνο το ασπράδι του)
1 1/2-2 κούπες άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και τα απλώνουμε στο ταψί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τ’ασπράδια μέχρι να γίνει μια λευκή αφράτη μαρεγκα και να 3 πλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτουμε την βανίλια και την ζάχαρη σταδιακά σε 3-4 δόσεις ενω χτυπάμε με το μιξερ.
Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί και αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε ένα ενα τους κρόκους του αυγού και χτυπάμε να ενσωματωθούν.


Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καια φήνουμε στην άκρη
Απλώνουμε πάνω στο ταψί με το μήλα τις σταφίδες και το καρύδι

και αδειάζουμε το μείγμα των αυγών και το ισώνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει στον δικό μου φούρνο.
Βγαζουμε το ψημένο μείγμα αναποδα σε μια λαδόκολα και αφαιρουμε το χαρτί ψησίματος,

και το τυλίγουμε σε ρολό.

Για το γλασσο
Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη μέχρι να την απορροφήσει όλη.
Το χρησιμοποιούμε αμέσως ως έχει. Αν το χρησιμοποιήσουμε αργότερα πρέπει να το κλείσουμε πολύ καλά σε σακούλα χωρίς καθόλου αέρα γιατί στεγνώνει γρήγορα.

Αλείφουμε το κορμό με το γλασσο και πασπαλίζουμε τριμμένο καρύδι

Καλή Απόλαυση.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες…Νηστίσιμοι
Επόμενο άρθροΥγιεινός χυμός πορτοκαλιού, λεμονιού και καρότου, γεμάτος βιταμίνες για ενίσχυση της ανοσίας