Δείτε Επίσης: Παγωτό Μπανάνα με κανέλα | Γλυκάκι μπανάνας με καραμέλα και παγωτό

Κέικ Μπανάνας

Συστατικά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι  αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια πουρέ ώριμες μπανάνες
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο φόρμες για κέικ.
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να συνδυάσετε τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και ανακατεύουμε στο μείγμα κρέμας με τις μπανάνες. Ανακατέψτε τα κοσκινισμένα συστατικά μέχρι να συνδυαστούν. Ανακατέψτε το γάλα και τη βανίλια.
Απλώστε το μείγμα στις έτοιμες φόρμες και ψήστε για 75 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Παγωτό Μπανάνα με κανέλα | Γλυκάκι μπανάνας με καραμέλα και παγωτό

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΌταν θέλω πίτα γρήγορη και νόστιμη
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο