Ελαφρύ και Δροσερό Cheesecake

Συστατικά:

Για την Βάση
1 φλιτζάνι μπισκότα digestive αλεσμένα με ρολό ή να χρησιμοποιήσετε μπλεντερ μέχρι να τα αλέσετε καλά
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1/2 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη ή 8 κουταλιές της σούπας λιωμένο

Για την γέμιση
220γρ τυρί κρέμα, μαλακό
400gr συμπυκνωμένο ζαχαρουχο γάλα
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη κεράσι ή Φραουλες
2 φλιτζάνια κεράσια ή φράουλες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νισεστε
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

Οδηγίες για την βάση
Συνδυάστε όλα τα συστατικά και απλώστε το με πίεση με την παλάμη σας σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 x 20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς 10 έως 12 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει.
Οδηγίες Γέμισης
Συνδυάστε τα υλικά και ανακατέψτε σε υψηλη ταχύτητα για 3 ή 4 λεπτά. Ρίχνουμε πάνω από την κρύα βάση.
Βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Στη συνέχεια, προσθέστε την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη
Συνδυάστε όλα τα συστατικά πλην του χυμού λεμονιού και αφήστε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να
μην καεί. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά για να πήξει. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε πάνω στο cheesecake αφού έχει κρυώσει για 3 ώρες όπως είπαμε πριν.
Σημειώσεις συνταγής
Διατηρήστε αυτό το cheesecake στο ψυγείο. Κάνει περίπου 10 έως 12 μερίδες.
Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα με αυτήν τη συνταγή, όπως φράουλες ή βατόμουρα.

Cheesecake με κεράσια ή φράουλες

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια σε 30 λεπτά
Επόμενο άρθροΈνα πολύ απλό Κέικ με Καρύδια και Ανανά