Ρολό Κολοκύθι

Ένα υπέροχο ορεκτικό και ορεκτικό για μπύρα ή κρασί. Αν φας περισσότερα από 2 κομμάτια, είναι πραγματικό πιάτο! 🙂

Για να ετοιμάσετε αυτό το ρολό χρειάζεστε:

2 τεμ. Κολοκυθάκια μεγάλα
3 αυγά
200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση:

300 g Philadelphia
200 γραμμάρια ζαμπόν σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα στύβουμε πολύ καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, προσθέτουμε τα αυγά, το κίτρινο τυρί, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλεύρι,
το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά.

Ρίξτε το μείγμα στο αρχικό ταψί του φούρνου καλυμμένο με ελαφρώς με λαδι και χαρτί ψησίματος.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μειγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε την βάση να κρυώσει λίγο και τον αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα, αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος.
Περιμένετε μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. Ανακατέψτε καλά.
Απλώνουμε παντού ομοιόμορφα στην βάση κολοκυθιού με το τυρί κρέμα, τακτοποιούμε από πάνω το ζαμπόν και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Βάλτε στο ψυγείο το ρολό τυλιγμένο σε πετσέτα ή χαρτί για περίπου 2 ώρες.
Σερβίρετε κρύο με ένα ποτήρι μπύρα ή λευκό κρασί και απλά απολαμβάνετε! 🙂

Καλή διασκέδαση !

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο κέικ, χωρίς γάλα, χωρίς αυγά.
Επόμενο άρθροΗ Παραδοσιακή Καρυδόπιτα