Ρολό «μωσαϊκό» με πουρέ πατάτας

Απαιτούμενα Υλικά:

1 κιλό κιμά (το καλύτερο μείγμα)
2 καρότα
4 αυγά (1 ωμό για το δέσιμο του κιμά και 3 βραστά για τη γέμιση)
4-5 αγγουράκια τουρσί
1 μικρό κουτάκι αρακά

Καρυκεύματα:
αλάτι,
μαύρο πιπέρι,
τριμμένη φρυγανιά
κύμινο
Χυμός ντομάτας

Για τον πουρέ:
600-700 γρ πατάτες,
αλάτι
βούτυρο (40-50 γρ.)
λίγο ​​γάλα (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής:

Ξεκινάμε βράζοντας τα καθαρισμένα καρότα και τα αυγά. Μην παραβράζετε τα καρότα για να μην διαλύονται και μαγειρεύετε τα αυγά μέχρι να βράσουν.
Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και αλατοπιπερώνουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 1 αυγό.
Προσθέτουμε το αυγό για να μην διαλύεται το ρολό. Ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τα αγγούρια τουρσι και τα προσθέτουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε και τον αρακά. Όταν ψηθούν τα καρότα και τα αυγά, τα κόβουμε και αυτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Λαμβάνεται ένα υπέροχο πολύχρωμο μείγμα.
Αν υπάρχει ευκαιρία, μπορούμε να το αφήσουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο, αν όχι – προχωράμε κατευθείαν στη συναρμολόγηση του ρολού.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, το οποίο αλείφουμε με λάδι. Μεταφέρετε τον κιμά στη μέση του ταψιού και πλάθετε με τα χέρια σας στο σχήμα που σας αρέσει.
Ρίξτε 1 μπουκάλι χυμό ντομάτας στο πλάι του ρολού. Πασπαλίζουμε το ρολό με τριμμένη φρυγανιά για χρυσαφένια κρούστα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνουν.

Αν θέλουμε ετοιμάζουμε και πουρέ
Καθαριζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε, μετά στραγγίζουμε το νερό και τις πολτοποιούμε.
Αλατοπιπερώνουμε και λίγο μαύρο πιπέρι. Προσθέτω και λίγο βουτυρο. Αν ο πουρές είναι πολύ πηχτός, προσθέτουμε λίγο φρέσκο ​​γάλα.
Συνιστώ να μην κάνετε πουρέ τον πουρέ με μπλέντερ, αλλά να τον ζυμώσετε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Вкуснотийките на Ани

Προηγούμενο άρθροKέικ σοκολάτας γεμιστό με καρύδα
Επόμενο άρθροΚέικ δίχρωμο με πουρέ κολοκύθας