Ρολό Πατάτας με σπανάκι ανθότυρο κιμά και σάλτσα ντομάτας

🥔🍅🥬🌶🧀🍷
Ρολό Πατάτας γεμιστό με σπανάκι, ανθότυρο, κιμά και σάλτσα ντομάτας.
Αν σας αρέσουν τα πιάτα με στυλ «κιμά και πατάτες», αυτό το ρολό πατάτας είναι για εσάς! 

Υλικά 🛒

6 Μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
350 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
220 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη, μοιρασμένη
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κονσέρβα 410 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες,
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
300 γρ φρέσκο μωρό σπανάκι
2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
300 γρ ανθότυρο
150 γρ Μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180C.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε τη μισή παρμεζάνα.
Τοποθετήστε τις πατάτες πάνω από την παρμεζάνα στη σειρά στη κοντή άκρη του ταψιού, να επικαλύπτονται μεταξύ τους και συνεχίστε να κατεβαίνετε μέχρι να γεμίσετε όλο το ταψί.

Πασπαλίστε ομοιόμορφα την υπόλοιπη παρμεζάνα πάνω από τις πατάτες. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες να γίνουν εύκαμπτες και ελαφρώς τραγανές.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το σπανάκι, μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε λίγο αλάτι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε να ενωθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και βάλτε σε ένα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύουμε μέσα το ανθότυρο και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
Προσθέστε τον κιμά και ροδίστε ελαφρά πριν προσθέσετε τον πουρέ ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι/πιπέρι.

Σιγοβράζουμε απαλά, ανακατεύοντας συχνά. Το μείγμα δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά.

Για να συναρμολογήσετε το ρολό πατάτας
Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σπανάκι/ανθότυρο πάνω στις μαγειρεμένες πατάτες, χωρίς να φτάνουν τελείως στις άκρες.
Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα του κιμά πάνω από το σπανάκι.
Πασπαλίστε τη μοτσαρέλα πάνω από το κιμά.
Πάρτε τη μία άκρη του φύλλου πατάτας που κρατά το χαρτί και αρχίστε να τυλίγετε προς τα πάνω μέχρι το τέλος.

Μόλις τυλιχτεί τελείως, τοποθετήστε το ρολό πατάτας στο χαρτί ψησίματος και ψήστε για 30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό για το γαρνίρισμα. Κόψτε και σερβίρετε αμέσως.

Καλή Απόλαυση! 😊

ΠΗΓΗLolly's Kitchen
Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα στριφτή σε σπιτικό φύλλο
Επόμενο άρθροΥπέροχη μπατζίνα σπιτική