Ρολό πατάτας

Υλικά

3 αβγά,
5 μεγάλες βραστές πατάτες
αλάτι,
άνηθο και πιπέρι
1 βάζο σάλτσα Barila με πιπεριες και σκορδο ή της επιλογή σας,
1 βαζο τουρσι κομμένο σε κομματακια,
300 γρ κίτρινο τυρί
150 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο.

Εκτέλεση

Χτυπάω 3 αβγά, 5 μεγάλες βραστές πατάτες λιωμένες σε πουρε να πάρουν ένα πηχτό μείγμα.
Ρίχνω αλάτι, άνηθο και πιπέρι.
Απλώνω το μείγμα σε μια λεπτή στρώση σε χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν ψηθεί, το αλείφω με ένα βάζο σάλτσα, τακτοποιώ τα τουρσιά σε φέτες, το κίτρινο τυρί και το ζαμπόν.
Γυρνάμε το μείγμα προσεκτικά ξεκολλώντας το από το χαρτί φτιάχνοντας ένα ρολό και το αφήνουμε για λίγα λεπτά (10) στο φούρνο ώστε να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε ζεστό.

 

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΑετόπιτα…Γιορτινή Καρδιτσιώτικη Βασιλόπιτα με γεύση και άρωμα
Επόμενο άρθροΓιαννιώτικο Κανταΐφι