Η Καλύτερη συνταγή ρύζι λεμονάτο! Με γεύση από κρεμμύδια, σκόρδο, χυμό λεμονιού και φρέσκα βότανα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 ½ φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκο 
Παρθένο ελαιόλαδο
1 μεσαίο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
2 λεμόνια, χυμός (και ξύσμα 1 λεμονιού)
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 πρέζα  αλάτι
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλύνετε καλά το ρύζι και στη συνέχεια βάλτε το για περίπου 15 με 20 λεπτά σε άφθονο κρύο νερό (αρκετό για να καλύψετε το ρύζι κατά 2 εκ ). Θα πρέπει να μπορείτε να σπάσετε εύκολα έναν κόκκο ρυζιού τοποθετώντας το ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη. Στραγγίστε καλά.
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ένα καπάκι μέχρι να κάψει το λαδι αλλά να μην καπνίσει. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για περίπου 3 έως 4 λεπτά μέχρι να γίνουν διαφανή. Προσθέστε το σκόρδο και τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε για λίγο μέχρι το ζυμαρικό να πάρει κάποιο χρώμα και στη συνέχεια ανακατέψτε το ρύζι. Ανακατέψτε καλά.
Τώρα προσθέστε χυμό λεμονιού και το ζωμό. Αφήστε το να  βράσει (θα πρέπει να μειώθει λίγο το υγρό), και στη συνέχεια χαμηλώστε την φωτιά. Σκεπάστε το και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει ρύζι (το υγρό πρέπει να απορροφηθεί πλήρως και το ρύζι να είναι τρυφερό αλλά όχι κολλώδες).
Αφαιρέστε το ρύζι από τη φωτιά. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το καλυμμένο το ρύζι για περίπου 10 λεπτά.
Ξεσκεπάστε και ανακατώστε το μαϊντανό, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. Αν θέλετε, προσθέστε μερικές φέτες λεμονιού από πάνω για γαρνίρισμα.

Απολαυσέ το!

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια από τον σεφ Γιώργο Καπετάνο για το Χρυσό Σκουφάκι
Επόμενο άρθροΝηστίσιμη Καρυδόπιτα με σοκολάτα