Υλικά
1 πακ παραδοσιακό φύλλο ΚΑΝΑΚΙ
1 πακ φύλλο Βηρυτού ΚΑΝΑΚΙ
1/2 κ ρύζι Καρολίνα ή νιχάκι
1 κ.καρύδια χοντροκομμένα
1 φλ ζάχορη
3-4 κσ τριμμένη φρυγανιά
34 κσ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο κοπανισμένο
Ελαιόλαδο Άλτις
Για το σιρόπι
2 φλ νερό
2 φλ ζάχαρη
Λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180 βαθμούς

Σε ένα μπόλ βάζουμε το βρασμένο ρύζι και εφόσον κρυώσει ρίχνουμε μέσα ζάχαρη λίγο λάδι (4-5 κσ)  τα ανακατευουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Στην συνέχεια παίρνουμε τα σπασμένα καρύδια και τα βάζουμε σε μία σακούλα και τα πατάμε με ένα πλάστη ή ένα μπουκάλι

και τα ξαναβάζουμε σε ενα μπολ και ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε ρίχνουμε την κανέλα λίγο γαρύφαλο και αναμιγνύουμε καλά

Παίρνουμε το παραδοσιακό το στρώνουμε στην βάση του ταψιού και το αλλοιφουμε με λάδι και κάνουμε το ίδιο με άλλα δύο φύλλα για την βάση (λάδι σε όλα). Μετά ρίχνουμε το μείγμα με το ρύζι και ελαφρώς λίγο καρύδι την πρώτη φορά.

Συνεχίζουμε με το λεπτό φύλλο βηρυτού που το απλώνουμε πάνω απο την γέμιση λαδώνουμε και βάζουμε μπολικα καρύδια

και αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και λαδώνουμε πάνω από το τελευταίο φύλο.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και βάζουμε ένα γαρίφαλο στο κέντρο κάθε κομματιού.

Την βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150-160 βαθμούς και την αφήνουμε όσο πιο πολύ ώρα μπορούμε ανάλογα με τις στρώσεις (για την πίτα αυτή 1 ώρα) 

Σιρόπι

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό με λίγο λεμόνι να δέσει.

Τέλος βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετα με ένα κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι παντού καυτό σε κάθε κομμάτι και την αφήνουμε πάλι να κρυώσει για να ρουφήξει το σιρόπι

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με Τζατζίκι
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη Τούρτα Κατσαρόλας – Ένα υπέροχο (γλυκό ψυγείου)