Ρυζοκεφτέδες γεμιστούς με κιμά.

Υλικά

500 γρ ρυζι
2 αυγά
60 γρ παρμεζάνα
250 γρ κιμά
100 γρ αρακάς
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 κουτι σαλτσα ντομάτας
250 γρ λάδι για τηγάνισμα
2 αυγά
120 γρ. τυρι γκουντα σε κυβάκια
Αυτή η δόση κάνει περίπου 25 κομμάτια/εξαρτάται από το μέγεθος/.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και βράζουμε το ρύζι να βράσει καλά να γίνει σχεδόν λαπάς
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε και τον σπάμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε έως ότου δέσει λιγο η σάλτσα ταυτόχρονα αλατοπιπερώνουμε
Μετά προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εφόσον αρακάς μαλακώσει προσθέτουμε και νερό μισό ποτήρι περίπου
και μαγειρεύουμε έως ότου πήξει σάλτσα μας

Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα τριμμενη μέσα στο βρασμένο ρύζι τα αυγά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου απορροφηθούν τα αυγά
Βάζουμε το ρύζι σε μία πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει στη συνέχεια παίρνουμε με τη χούφτα μας ρύζι το ανοίγουμε μεσα στην χούφτα μας βάζουμε μισή κουταλιά από τη γέμιση του κιμά ένα μικρό κομματάκι τυρί παρμεζάνας και το πλάθουμε και το κλείνουμε σαν κεφτεδάκι. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε μέχρι να εξαντλήσουμε τη γέμιση στο τέλος περνάμε το κεφτεδάκι μέσα από ένα πιάτο που έχουμε χτυπήσει 2 αυγά και μετά το πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά με τον ίδιο τρόπο κάνουμε
και τα υπόλοιπα

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο έως ότου να καλύπτει περίπου μέχρι τη μέση τα κεφτεδάκια και ξεκίνα με το
τηγάνισμα έως ότου πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα
Τα βγαζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα

Μπορείτε να παγώσετε έτοιμα παναρισμένα ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ στην κατάψυξη και να τα τηγανίσετε αν χρειαστεί

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα με φέτα, ανθότυρο και ξηρη μυζήθρα
Επόμενο άρθροΓλυκιά Γιαουρτο-Τυρόπιτα με σταφίδες