Ρύζι με Σπανάκι κρεμμύδι και ψευτομπεσαμελ

Γεύση: Το πιάτο έχει μια ωραία ισορροπία γεύσεων, με το σπανάκι να προσφέρει μια γήινη γεύση, το κρεμμύδι μια γλυκιά πινελιά και η ψευτομπεσαμέλ μια κρεμώδη και τυρένια γεύση.

Υφή: Το ρύζι είναι μαγειρεμένο σωστά, με ωραία υφή, ενώ το σπανάκι είναι τρυφερό και η ψευτομπεσαμέλ κρεμώδης.

Εμφάνιση: Το πιάτο έχει μια όμορφη πράσινη απόχρωση από το σπανάκι και είναι πασπαλισμένο με τυρί, το οποίο του δίνει μια ωραία εμφάνιση.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολο στη συνταγή
  • Γρήγορο στην παρασκευή
  • Χορταστικό
  • Υγιεινό
  • Κατάλληλο για vegetarians

Συνολικά: Το ρύζι με σπανάκι, κρεμμύδι και ψευτομπεσαμέλ είναι ένα νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα και γρήγορα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, μπρόκολο ή καρότο.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί που χρησιμοποιείτε στην ψευτομπεσαμέλ με άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά, όπως μοσχοκάρυδο ή πιπέρι, για να δώσετε μια πιο πικάντικη γεύση στο πιάτο.

Υλικά:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι ρύζι, πλυμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για την επικάλυψη:

4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 3,6%
3 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Ρίξτε το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε καλά και σβήστε με 2 ½ φλιτζάνια νερό.
Αλατοπιπερώστε και αφήστε το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει το νερό.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γιαούρτι, τη φέτα, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από το ρύζι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη.
Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στο ρύζι 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κεφαλοτύρι με γραβιέρα.
Μπορείτε να προσθέσετε στην επικάλυψη 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο.
Μπορείτε να σερβίρετε το ρύζι με μια σαλάτα εποχής.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πηλιωρίτικο αρνί με ρύζι και χόρτα στο πήλινο

Πηλιωρίτικο αρνί με ρύζι και χόρτα στο πήλινο

Υλικά

περίπου 1,5 κιλό αρνί (το δικό μου είναι χωρίς κόκαλα, μπαίνει με κόκαλα, ακόμα και ολόκληρο μπούτι)
1 φλιτζάνι ρύζι (η κούπα έχει χωρητικότητα 250 ml)
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια σπανάκι
2 κλωναράκια φρέσκο σκόρδο
5-6 κλαδάκια φρέσκιας μέντας (ή 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη)
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
χυμό από 1/2 λεμόνι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
4-5 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια (το δικό μου είναι χωρίς κόκαλα) και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, πάπρικα, χυμό από λεμόνι και 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να απορροφηθεί.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε σε λάδι το άσπρο μερος από 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκόβουμε το πρασινο μέρος και το αφήνουμε στην ακρη), μετά ριχνουμε το ρύζι, τηγανίζουμε το ρύζι, το σπανάκι ψιλοκομμένο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ​​φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο.

Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό και αλατοπίπερο κατά βούληση και τα κλωναράκια φρέσκο ​​δυόσμο.
Βάζω το μισό ρύζι στο πηλινο ή σε ταψί μετά το μισο κρέας, μετά το ρύζι και ξανά και το κρέας.

Νερό στο κρέας, περίπου 1-1,5 φλ. Στους 220 βαθμούς για 30-40 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο, μου πήρε άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητο Ψωμί με Σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΑφράτο Μαρμάρινο Κέικ με άρωμα πορτοκαλιού: Ιδανικό για κάθε στιγμή!