Συστατικά
¼ φλιτζάνι εχτρα παρθένο ελαιόλαδο 
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου λιωμένο
2 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες λεπτές (ή οποιοδήποτε πιπεριές επιθυμείτε)
Μία ή δύο χούφτες ψιλοκομμένο σπανάκι  (γιατί ξέρετε ότι πάντα θέλω να προσθέτω κάποια πράσινα στα πάντα)
4-6 τεμαχισμένες ντομάτες ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κουτί από θρυμματισμένες ή τεμαχισμένες ντομάτες (κονκασε)
1 κουταλιά της σούπας ντοματεπλτέ
¼ κουταλιές της σούπας ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και βασιλικό 
¼ κούπας νιφάδων τσίλι
5 φρέσκα αυγά καλής ποιότητας
½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνας
Μια καλή χούφτα φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό για από πάνω πριν από το σερβίρισμα

Κατευθύνσεις
Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο σε μέτρια φωτιά
Σοτάρετε κρεμμύδι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές έως ότου είναι μαλακά και διαφανές το κρεμμύδι
Προσθέστε το σκόρδο και τσίλι νιφάδες και βότανα(ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και βασιλικό ) και σοτάρετε για περίπου ένα λεπτό
Προσθέτετε τις ντομάτες και τον ντοματοπολτό, σιγοβράζεται και ελαφρώς χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει η σάλτσα ωραία και παχιά και τα περισσότερα αλλά όχι όλα τα υγρά να έχουν φύγει
Ρίξτε τα αυγά σας

και αφήστε τα να μαγειρευτούν όσο επιθυμείτε αλλά να έχουν περιθώριο για  όταν τα μεταφέρετε στο φούρνο. 


Ρίξτε το τυρί και βάλτε το στο φούρνο στο γκριλ και να το προσέχετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι  να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Δεν θέλετε να καψετε τα αυγά!
Πασπαλίστε το φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρετε με ένα ωραίο ψωμί για να μαζέψετε τη σάλτσα.

Καλή Επιτυχία

Credit to Olive & Mango

Προηγούμενο άρθροΛαδερά – ο Αρακάς μου
Επόμενο άρθροΚέικ με Κακάο….πολύ εύκολο