Ψωμί, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Υλικά

☆ 500 γρ αλεύρι με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
☆ 250 γρ αλεύρι
☆ 450 ml ζεστό νερό
☆ 2 γρ μαγιά ξερή
☆ 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
☆ 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
☆ 7 g ψιλό αλάτι

Εκτέλεση

Με τη βοήθεια ενός μίξερ βάσης αλλιώς με το χέρι, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να δεσει η ζύμη.
Κάνουμε ένα γύρο διπλώσεις της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια. Σε αυτό το σημείο βάζουμε τη ζύμη σε ένα δοχείο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την
αφήνουμε να φουσκώσει για 8-10 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Φτάσαμε στον διπλασιασμό, παίρνουμε τη ζύμη, κάνουμε ένα γύρο διπλώσεις και δίνουμε το επιθυμητό σχήμα.
Αφήστε το να φουσκώσει για άλλη μια ώρα.

Στο μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο και τον αφήνουμε να ζεσταθεί στα 250 βαθμούς, με μεγάλη κατσαρόλα για φούρνο και καπάκι.
Κάνουμε μερικές τομές στη ζύμη που έχει προζυμώσει και μετά τη βάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα.
Ψήνουμε με το καπάκι στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά αφαιρούμε το καπάκι.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και συνεχίζουμε για άλλα 20-25 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Pasticciando con Dany

Προηγούμενο άρθροKουραμπιέδες αυθεντικοί όπως φτιάχνονται στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΤούρτα “Μεθυσμένο κεράσι”.