Σαγανάκι μανιτάρια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

 

Συστατικά
250 γραμμάρια (περίπου 6 μεσαίου μεγέθους) λευκά μανιτάρια κομμένα στη μεση
6 κουταλιές σούπας φρέσκια ντομάτα ή σε κονσέρβα
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 φέτες μοτσαρελα ή γκουντα
30 γραμμάρια τυριού γραβιέρα
φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ένα μικρό ταψί
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° C
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε τα μανιτάρια με αλάτι και πιπέρι. Ανακινήστε το τηγάνι μερικές φορές μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Κάνετε αυτό για ένα λεπτό περίπου. Δεν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε ή να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Ακριβώς για να τους δώσετε μια χρυσή «κρούστα». Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα ταψί.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε ακόμη λίγο λάδι. Μειώστε τη φωτιά στη μέση. Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Μεταφέρετε τις πιπεριές από το τηγάνι στο ταψάκι.
Καλύψτε τα Μανιτάρια και πιπεριές με τη σάλτσα ντομάτας.
Πασπαλίστε λίγο μαϊντανό από πάνω. Καλύψτε τα πάντα με μοτσαρέλα ή γκουντα και το τριμμένο τυρί γραβιέρα.
Ψήστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

ΠΗΓΗ: realgreekrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΑλάδωτο κέικ με σάλτσα σοκολάτας
Επόμενο άρθροΠίτα με μπέικον και γλυκοπατάτα…σε 15 λεπτά στο φούρνο