Δείτε Επίσης: Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί…το φαγητό του καλοκαιριού | Κολοκυθοτυρόψωμο με 3 τυριά…πρέπει να το φτιάξετε

Τραγανά κολοκυθάκια με σκορδαλιά! 

Αχ, τι ωραία συνταγή! Τα τραγανά κολοκυθάκια με σκορδαλιά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου ελληνικά πιάτα. Η γλυκιά γεύση των κολοκυθιών ταιριάζει τέλεια με την πικάντικη σκορδαλιά, δημιουργώντας μια αξεπέραστη γευστική αρμονία.

Τι μου αρέσει σε αυτή τη συνταγή:

  • Η τραγανότητα: Τα κολοκυθάκια τηγανίζονται μέχρι να χρυσίσουν, προσφέροντας μια απολαυστική υφή σε κάθε μπουκιά.
  • Η γεύση: Η σκορδαλιά δίνει μια πικάντικη και γευστική πινελιά στα κολοκυθάκια, ενώ το λεμόνι και ο άνηθος προσθέτουν μια δροσερή νότα.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεση, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.

Συνολικά:

Τα τραγανά κολοκυθάκια με σκορδαλιά είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση, ευκολία και υγιεινή. Είναι ιδανικό για ορεκτικό, μεζέ ή ακόμα και για κυρίως γεύμα. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά-Εκτέλεση

Κολοκυθάκια φρέσκα πράσινα(3 με 4 η όσα χρειαζόμαστε)
Αλάτι
Αλεύρι (γ.ο.χ)
Λάδι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια,
(η τυχερή έχω του κήπου μου)
Και κόβουμε σε ροδέλες ,σχετικά λεπτές, γιατί τα θέλουμε τραγανά!
Τ αλατίζουμε σε τρυπητό ,και τα αφήνουμε ένα τέταρτο να μείνουν έτσι .
Κατόπιν, κάνουμε το αλεύρωμα .
Αλευρώνουνε καλά και αφήνουμε έτσι 5 με 10′!
Αυτό είναι το κόλπο να μην αφήνουν αλεύρι στο τηγάνι και καίγεται!
Ρουφάνε το αλευράκι τους και γίνονται νόστιμα τραγανά!
Βάζουμε στο τηγάνι καλαμποκέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια να χουν κενό μεταξύ τους όχι κολλημένα!
Μόλις πάρουν χρώμα ωραίο γυρίζουμε κι απ την άλλη και βγάζουμε σε πιάτο μ αποροφητικό χαρτί για τα περιττά λάδια .

Σκορδαλιά
6 με 7 σκελίδες σκόρδο (όποιος προτιμά πιο καυτερή εννοείτε προσθέτουμε παραπάνω)
Ψωμί μπαγιάτικο την ψίχα 4 με 5 χοντρές φέτες, μουλιασμένες και στιμένες .
1 με κ.σ ξύδι
Λάδι 2 κσ
Αλάτι μισό κ.γ

Στο μούλτι το μ ελάχιστο νεράκι κόβουμε πολτό μόνο τα σκόρδα !
Μετά προσθέτουμε τ άλλα υλικά και δουλεύουμε με το χέρι να γίνει
αλοιφή!
Δεν τη δουλεύουμε όλη στο μούλτι γιατί κόβει λασπώνει και χάνει γεύση!
Έτσι μένει καθαρά μια χωριάτικη ωραία σκορδαλιά!😍
Και καλή όρεξη!

Δείτε Επίσης: Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί…το φαγητό του καλοκαιριού | Κολοκυθοτυρόψωμο με 3 τυριά…πρέπει να το φτιάξετε

Συνταγή από κ. Βάνα Ντελή-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοτυρόψωμο με 3 τυριά…πρέπει να το φτιάξετε
Επόμενο άρθροΚουνέλι Κοκκινιστό με Πιλάφι