Σαλάτα με ζυμαρικά αρακά και μπεικον

Υλικά για 4 άτομα

500 γραμμάρια φρέσκου αρακά
320 g κοφτό μακαρονακι
80 γρ μπέικον
1 κρεμμύδι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Τριμμένο τυρι παρμεζάνα

Πώς να ετοιμάσετε ζυμαρικά και αρακά

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ροδίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες με το μπέικον κομμένο σε κύβους σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε λίγο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
Προσθέστε περίπου 500 ml νερό, όσο να ψηθούν τα ζυμαρικά και βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας και ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο νερό. Αλατοπιπερώνουμε, τελειώνουμε με ένα πασπαλισμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα σαν πίτσα….Αν έχετε 2 πατάτες, φτιάξτε το τώρα
Επόμενο άρθροΡαβανί της μαμάς