Συστατικά
220γρ ζυμαρικά (πένες , βιδες κλπ)
1 1/2 έως 2 φλιτζάνια φύλλα σπανακι
1/2 κόκκινη πιπεριά καμπάνα
12 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1/4 φλιτζανιου κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο (μαγειρεμένο)
1 έως 1 ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά άσπρο κρασί ξύδι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού Dijon ή μια αγαπημένη μουστάρδα γκουρμέ
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό φύλλο
αλάτι, για την γεύση

Βήματα για να το κάνετε
 Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Στραγγίστε και ξεπλύνετε καλά. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε τα φύλλα σπανάκι και κόψτε και την κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια.

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά (που έχουν κρυώσει) με το σπανάκι, το κόκκινο πιπέρι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο.

Συνδυάστε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα με ξύδι κρασιού, χυμό λεμονιού, μουστάρδα, πιπέρι και βασιλικό.

Ανακατέψτε το μείγμα ζυμαρικών με την σάλτσα. Προσθέστε περισσότερη μαγιονέζα, αν χρειαστεί. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι εάν απαιτείται.

Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα για καλύτερη γεύση.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΠώς θα χάσω λίπος και όχι μυς; Η Δρ Μαρία Ψωμά μας δίνει τα μικρά μυστικά!
Επόμενο άρθροΜακαρόνια στον Φούρνο με κίτρινο τυρί…