Σαλάτα με ψητά λαχανικά

Υλικά

2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
1-2 πιπεριές πολυχρωμες.
ελαιόλαδο.
1 χούφτα άνηθο,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
αλάτι κατά βούληση,
4 σκελίδες σκόρδο,
2 μίνι ξερές καυτερές πιπεριές
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση

Σήμερα έψησα λαχανικά στη σχάρα και τα καρύκευσα με σκόρδο άνηθο, τσίλι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο.
Μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή σαλάτα. Είναι κατάλληλα και για νηστεία.
Πρώτα έκοψα 2 μελιτζάνες σε ροδέλες, κολοκυθάκια κατά μήκος (τα δικά μου ήταν μικρά) και τις πιπεριές.
Αλάτισα τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και περίμενα να στραγγίξουν, μετά τα στέγνωσα και τα αλείψα με ελαιόλαδο.
Έψησα τα λαχανικά στη σχάρα. Αφού ήταν έτοιμα τα έκοψα σε λωρίδες και περιχύθηκαν με ντρέσινγκ που ετοίμασα ως εξής:
Στον κόφτη βάζω άνηθο, ελαιόλαδο, αλάτι κατά βούληση, σκόρδο, ξερές καυτερές πιπεριές και βαλσάμικο ξύδι και πολτοποιώ.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΟ Φαρσαλινός Χαλβάς…η ιστορία του & η συνταγή
Επόμενο άρθροΟσομπούκο γαλοπούλαςμε αρακά