Σαλάτα του Καίσαρα

Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτεί και να συνδυαστεί. Αυτή η σαλάτα είναι φρέσκια, γήινη, έχει εκπληκτική υφή και οι γεύσεις είναι εξαιρετικά καλές!

Συστατικά 

Ελαιόλαδο
2 – Μαρούλια ψιλοκομμένα
200 γρ κρουτόν
150 γραμμάρια – Μπεικον
2 – στήθη κοτόπουλου, κομμένα στην μέση
2 – Αυγά ελευθέρας βοσκής
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Σάλτσα 

1 σκελίδα – σκόρδο, λιωμένο
5 – Αντσούγιες φιλέτα, λιωμένες
2 – κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας – Μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) – ελαιόλαδο
100ml – Φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας – χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας (30g) – τυρί παρμεζιάνα
Τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαρούλι.
Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τις αντσούγιες σε ένα άλλο μπολ
Προσθέτουμε επίσης τους κρόκους των αυγών και την μουστάρδα.
Χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το ελαιόλαδο αργα ανω χτυπάμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε αργά το φυτικό λαδι και χτυπάμε να γίνει μία κρέμα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τρίβουμε μέσα το τυρί και πιπέρι , και κάνουμε
ένα τελευταίο χτύπημα.

Ψήνουμε στο φούρνο το μπέικον.

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμένα στηθη κοτόπουλου.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το κοτόπουλο

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μαρούλι το κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρουτόν και την σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα κατσαρολάκι βραζουμε νερό και ρίχνουμε και 30ml λευκό ξύδι και ρίχνουμε τα 2 αυγά.


Βάζουμε την σαλάτα σε μια πιατέλα τρίβουμε από πάνω φλυδες τυριού

και βάζουμε και τα δύο αυγά…Ετοιμηηηηηηηηηηη

Καλή Ορεξη