Δείτε κι’αυτες: Πατατοσαλάτα με κόκκινες Πατάτες | Ρώσικη Σαλάτα

Σαλάτα με ψητές πιπεριές και φέτα

Η Συνταγή και η φωτογραφία είναι από το Τί να φάω σήμερα;

Υλικά 

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές “κέρατο”
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι, κατά προτίμηση μπαλσάμικο υγρό
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια ή τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά ψήνουμε τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τις χαράσσουμε ελαφρά και τις λαδώνουμε. Τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200oC μέχρι να δούμε σκούρο χρώμα τόπους τόπους. Τις γυρίζουμε όταν χρειαστεί. Τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε τις ψημένες πιπεριές σε μια σακούλα και τις αφήνουμε να ιδρώσουν πολύ, περίπου μισή ώρα, ώστε να καθαρίζεται εύκολα η φλούδα τους.
Αφού κρυώσουν, τις καθαρίζουμε. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τις βάζουμε σε μια σουπιέρα ή μια πιατελίτσα. Ρίχνουμε τον δυόσμο και τη φέτα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε! Θα ξετρελαθείτε με το πόσο δένει ο δυόσμος στη σαλάτα αυτή σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά.

Ένα πολύ καλό tip, είναι να βάλουμε σε ένα μούλτι το ελαιόλαδο μαζί με το ξύδι και τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και να τα χτυπήσουμε όλα μαζί. Θα γίνει ένα υπέροχο dressing και δεν θα ξεχωρίζει ο δυόσμος.

Καλή απόλαυση!

Δείτε κι’αυτες: Πατατοσαλάτα με κόκκινες Πατάτες | Ρώσικη Σαλάτα
Προηγούμενο άρθροΤο γνήσιο κασερόψωμο Χατσαπούρι
Επόμενο άρθροΗ πιο απλή συνταγή τηγανίτας