Τουρκική συνταγη για σάλτσα τουρσί από την θεία ενός φίλο μου που μένει στην Τουρκία σε ένα νησάκι λέγεται Πρίγκιπα. Πολύ μου άρεσε και ζήτησα την συνταγή.

Υλικά

2 κιλά ντομάτες
1,5 κιλό αγγουράκια για τουρσί
500 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
200 γραμμάρια πιπεριές τσίλι
2 μέτρια κεφάλια σκόρδα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζάνι (τού 200 μλ.) ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι (τού 200μλ.) ξύδι
3 κ.σ.αλατι
2 κ.σ.ζαχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζουμε την ντομάτα χαραγμένη σταυρό για δύο-τρια λεπτά να μπορούμε να την ξεφλουδίζουμε ποιο εύκολα.

Μετα τις περνάμε από το μπλέντερ . Περνάμε και τις πιπεριές Φλωρίνης και το σκόρδο.Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, πιπεριές και σκόρδο

και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Πλένουμε καλά τά αγγουράκια,τα σκουπίζουμε καλά και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το άνηθο και τις πιπεριές τσίλι. Μόλις η σάλτσα ντομάτα πήξει ρίχνουμε το λάδι το ξύδι, αλάτι και ζάχαρη ανακατευουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα κομμένα αγγουράκια, άνηθο και μαϊντανό ,

ανακατευουμε και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά.

Ζεστά αποστειρωμενα βάζα τα γεμίζουμε με την βραστή σάλτσα κλείνουμε με καπάκι αποστειρωμενα και αναποδογυρίζουμε και σκεπαζουμε με χοντρή πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Είναι για εκλεκτούς μεζέδες και καλεσμένους.😛😜😋

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδες κοτόπουλο με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΝτονατς με κρέμα Σοκολάτα