Σαλάτα του Καίσαρα

Η σαλάτα Καίσαρα, με τα τραγανά κρουτόν, το δροσερό μαρούλι και την αλμυρή παρμεζάνα, αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο που γοητεύει τους λάτρεις της σαλάτας. Η απλότητα των συστατικών της συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που ξεχωρίζει.

Κρουτόν: Τα κρουτόν, μικρά κομμάτια ψημένου ψωμιού, προσφέρουν μια τραγανή υφή που έρχεται σε αντίθεση με την απαλότητα του μαρουλιού. Η προσθήκη μπαχαρικών ή μυρωδικών κατά το ψήσιμο μπορεί να δώσει μια επιπλέον γευστική πινελιά.

Μαρούλι: Το μαρούλι, ως βασικό συστατικό, προσφέρει δροσιά και φρεσκάδα στη σαλάτα. Η ποικιλία του μαρουλιού μπορεί να επηρεάσει την υφή και τη γεύση, με romaine ή iceberg να αποτελούν δημοφιλείς επιλογές.

Παρμεζάνα: Η παρμεζάνα, τριμμένη ή σε λεπτές φλούδες, προσθέτει μια αλμυρή και πικάντικη γεύση που ισορροπεί την υπόλοιπη σαλάτα. Η ποσότητα της παρμεζάνας μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Συνδυασμός: Η μαγεία της σαλάτας Καίσαρα κρύβεται στον συνδυασμό των υλικών. Τα τραγανά κρουτόν, το δροσερό μαρούλι και η αλμυρή παρμεζάνα δημιουργούν μια γευστική αρμονία που ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο.

Σως: Η κλασική σως Καίσαρα, με βάση το ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο, μουστάρδα και Worcestershire sauce, δένει τα υλικά μαζί και απογειώνει τη γεύση της σαλάτας.

Συμπέρασμα: Η σαλάτα Καίσαρα, με την απλότητα, την ευελιξία και την εκλεπτυσμένη γεύση της, αποτελεί μια σαγηνευτική επιλογή για κάθε περίσταση.

Υλικά

1 στηθος κοτόπουλο φιλέτο μαριναρισμενο κ κομμένο σε μπουκιες

Ένα μαρούλι τα μικρά τα μαλακά
1 μικρό αγγούρι
1 μικρή ντομάτα 🍅
100 γρ Παρμεζάνα τριμμένη
Κρουτόν τα οποία έφτιαξα με ψωμί 

Για την σως
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι 🍋
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι

Εκτέλεση

Σαλάτα:
Πλένουμε και χοντρό κόβουμε το μαρούλι την ντοματα το αγγουράκι σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνουμε από πάνω το κοτόπουλο, τα κρουτόν και τις φλούδες
Παρμεζάνας

Dressing:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι και ανακατεύουμε καλά! Έπειτα περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα μας!

Καλή επιτυχία 😊!!

ΠΗΓΗΚωνσταντίνα Ριζάκου
Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με κρέμα.