Σαλιγκάρια με πράσινο κρεμμύδι και θυμάρι

Ανοίξτε ένα μπουκάλι λευκό κρασί και απολαύστε αυτό το εκπληκτικό γαστρονομικό αριστούργημα – σαλιγκάρια με κρεμμύδια

Υλικά

σαλιγκάρια – 400 g βρασμένα και καθαρισμένα
κρεμμύδι – 600 – 700 γραμμάρια
λευκό κρασί – 50 ml
λάδι – 2 – 3 κουταλιές της σούπας.
Αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
μαϊντανός (εγώ δεν είχα)

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σαλιγκάρια και τα καθαρίζουμε.
Σε κατάλληλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια σε φέτες μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τα τηγανίζουμε με λίγο θυμάρι αλάτι πιπέρι. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε και με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο γλυκό ψυγείου με μπισκότα Σαβουαγιάρ και κρέμα
Επόμενο άρθροΑυγά με  ντομάτες, εύκολο και νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.