Σαλιγκάρια τηγανητά με φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο

Απαραίτητα προϊόντα:

500 γραμμάρια βρασμένα σαλιγκάρια
1 ματσάκι φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
1 ματσάκι φρέσκο ​​σκόρδο
φρέσκο ​​δυοσμο
αλάτι
θυμάρι
μαϊντανός
3 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Λευκό κρασί.

Εκτέλεση

Σχετικά με το βράσιμο των σαλιγκαριών:
Αν δεν τα αγοράζετε από κατάστημα, αλλά τα μαγειρεύετε μόνοι σας, θα χρειαστεί να κάνετε μερικά πράγματα ακόμα.
Αρχικά, τοποθετούνται για 24 ώρες σε μια κατσαρόλα με 100 γραμμάρια αλεύρι, σκεπασμένη με ένα καπάκι που πιέζεται προς τα κάτω με ένα βάρος. Την επόμενη μέρα πλένεται το αλεύρι, τα σαλιγκάρια μπαίνουν σε βραστό νερό και βράζονται για 1 ώρα.
Μετά τα βγάζετε από τα κοχύλια, καθαρίζετε την πλάτη τα μαγειρεύετε ή τα βάζετε κατάψυξη για άλλα πιάτα.

Παρασκευή:

Κόβουμε τα βρασμένα σαλιγκάρια σε 2 μέρη. Διαχωρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λευκά και πράσινα μέρη και στη συνέχεια ψιλοκόψτε κάθε ένα από τα μέρη. Ο μαϊντανός και το φρέσκο ​​σχοινόπρασο είναι επίσης ψιλοκομμένο.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, αλλά όχι στη μέγιστη θερμοκρασία. Στη συνέχεια αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα σαλιγκάρια. 5 λεπτά αργότερα, προσθέτουμε το λευκό μέρος του κρεμμυδιού και του σκόρδου, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και
σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν κολλάει στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο νερό ή λευκό κρασί.

Πριν είναι έτοιμο, προσθέστε τα πράσινα μέρη του κρεμμυδιού και του σκόρδου, καθώς και τα μπαχαρικά – θυμάρι, μαϊντανό, αλάτι
κατά βούληση και μαύρο πιπέρι. Αφαιρούμε το καπάκι και τηγανίζουμε χωρίς το καπάκι για άλλα 5 λεπτά
Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο πριν το σερβίρουμε ως ορεκτικό με κρασί ή μπύρα.

Καλή όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΑρμένικος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς
Επόμενο άρθροΧοιρινό Ρολό με λαχανικά και τυρί