Υλικά

1 πακέτο βούτυρο
24 φύλλα Βηρυτού(διπλό για κάθε μπαστούνι σαραγλι)
Φιστίκι Αιγίνης 400gr
Αμύγδαλο λίγο και όχι ασπρισμενο περίπου 100gr (μ’αρέσει καλύτερα το φιστίκι να υπερισχύει)☺
Δύο κουταλιές ζάχαρη,δύο κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Σιρόπι:2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λίγη βανίλια μέσα
Μισή κούπα μέλι
Χυμό λεμόνι 2 κουταλάκια(στο τέλος)

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε το ένα φύλλο
Μετά από πάνω του άλλο ένα και Ρίχνουμε το μείγμα(φιστίκι αμύγδαλα φρυγανιά ζάχαρη)
Με λεπτή βέργα τυλίγουμε τα φύλλα και σουρώνουμε ελαφριά από τις άκρες
Όταν τελειώσουμε το τύλιγμα Ρίχνουμε με τα χέρια μας νεράκι μόνο να τα ραντισουμε λίγο..βάζουμε βούτυρο που περίσσεψε από πάνω στην επιφάνεια

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς εμένα μου πήρε 80-90 λεπτά

Σε μια κατσαρόλα συνδύασε το μέλι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το νερό. Άφησε να σιγοβράσει και μαγείρεψε για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και άφησε μέχρι να πάρει μια βράση. Μαγείρεψε για 2 λεπτά το σιρόπι. Πρόσθεσε το σιρόπι  όταν το σαραγλί πέσει σε θερμοκρασία με το καυτό σιρόπι.
Καλή επιτυχία 😉 όμορφες γιορτές να έχουμε ☺🎄

Προηγούμενο άρθροΈνα γλυκό στα γρήγορα…
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο