Σαρακατσανικη πίτα με λάχανο τουρσί

Υλικά

2-3 λουκάνικα αγριογούρουνου, σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια και ένα πράσο, όλα ψιλοκομμένα
1 κιλό λάχανο, ψιλοτριμμένο
2 κουτ. γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Λίγη ζάχαρη για να κόψει την οξύτητα του ξυνολαχανου
6 χωριάτικα φύλλα
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 αυγό μέσα στο μείγμα, όχι από πάνω

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις λιώσει σοτάρουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το λάχανο, τη ζάχαρη και το κοκκινοπίπερο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για περίπου 7΄-8΄ μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Μόλις η γέμιση κρυώσει προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το αυγόχτυπημένο. Λαδώνουμε καλά ένα σινί 38αρι στρώνουμε τα τρία πρώτα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε ένα-ένα.

Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε την πίτα στη χαμηλή θέση στις αντιστάσεις για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Σαρακατσανικη πίτα με λάχανο τουρσί

Η Συνταγή είναι από την Roula HatzispirouΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με καρύδια…ειναι βουτυρένια και τραγανά με το καρύδι
Επόμενο άρθροΦτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες με μουστάρδα με μέλι