Η τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι είναι μία εύκολη πίτα που αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πρωινό, δεκατιανό ή ακόμα και ως κυρίως γεύμα. Η συνταγή είναι σχετικά απλή και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.
Υλικά
Χρησιμοποίησα έτοιμο φύλλο κρούστας, ένα πακέτο των 300 γρ.
300 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Αλάτι
200 γρ. φέτα
2 αυγά
70 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Χυπήστε τα αυγά, προσθέστε το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, αλάτι κατά βούληση και το τριμμενο τυρί, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.
Διάμετρος ταψιού 36×20
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ταψί που διαθέτετε, μπορείτε να αυξήσετε τις δόσεις ή να τις μειώσετε, επίσης επειδή μπορείτε να σπάσετε τα φύλλα όπως επιθυμείτε.
Αλείφετε το ταψί με λάδι και βάζετε 2 στρώσεις φύλλο και μ ένα πινέλο περνατε με λάδι, άλλες δύο στρώσεις φύλλο και λίγη γέμιση, την απλώνετε καλά με ένα κουτάλι, βάζετε τη γέμιση σε κάθε δύο στρώσεις και τέλος βάζετε τα δύο τελευταία
φύλλα κόβετε την πίτα σας, αλείφετε όλη την επιφάνεια με λάδι και το βάζετε στο φούρνο στους 180°.
Αν δείτε ότι η επιφάνεια ψήνεται αμέσως, χαμηλώστε το φούρνο και αφήστε το να ψηθεί, χρειάζεται περίπου 20 -25 λεπτά ❤️
Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 30-23 εκ.
2 κεσεδάκια γιαούρτι (2 Χ 200 γρ.)
5 αυγά μεγάλα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το πηρούνι
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
150 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
30 γρ. καλαμποκάλευρο
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) ή πάπρικα
Για το ταψί
20 γρ. βούτυρο λιωμένο
5-6 κ.σ. bake rolls με ντομάτα και ελιά ψιλοθρυμματισμένα (σαν φρυγανιά)
Για την επικάλυψη
3 κ.σ. σουσάμι
3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ