Συστατικά
900 γραμμάρια φρέσκιας σαρδέλας
2 ώριμες ντομάτες κομμένες στην μέση, και κομμένες σε ψιλές φέτες 
2 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια στην μεσό και κομμένα σε ψιλές φέτες 
2 λεμόνια που έχουν κοπεί στην μέση και κόβονται σε πολύ λεπτές φέτες.
Κάπαρη σε άλμη που ξεπλένονται και αποστραγγίζονται
Χυμός 1 λεμονιού
4 κουταλιές ελληνικό ούζο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης ή 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

Οδηγίες
Καθαρίστε τη σαρδέλα: Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι , κόψτε τα κεφάλια τους από τη σπονδυλική στήλη προς την κοιλιά και τραβήξτε απαλά προς τα κάτω για να αφαιρέσετε τα σπλάχνα. Βάλτε τες κάτω από κρύο νερό και απομακρύνετε τα υπόλοιπα σπλάχνα με ένα μικρό κουτάλι ή τα δάχτυλά σας. Μπορείτε να φορέσετε γάντια κάνοντας αυτό καθώς οι σαρδέλες έχουν μια ισχυρή, παρατεταμένη μυρωδιά ψαριών χάρη σε όλα τα υγιή έλαια που περιέχουν. Ξεπλύνετε καλά τις σαρδέλες σε ένα σουρωτήρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C.
Λαδώστε ένα ορθογώνιο πυρέξ ή κεραμικό ταψί ψησίματος. Τοποθετήστε τις σαρδέλες μέσα στο πιάτο μία προς μία σε τακτοποιημένες σειρές που εναλλάσσουν την τοποθέτηση της καθε μιας έτσι ώστε το κεφάλι στην ουρά, και η άλλη η ουρά κεφάλι κλπ.
Πάρτε τις φέτες ντομάτας, κρεμμυδιού και λεμονιού και βάλτες μεταξύ των ψαριών που εναλλάσσονται μεταξύ τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Απλώστε την κάπαρη πάνω από το ψάρι ομοιόμορφα.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού, ούζο, μουστάρδα και ελαιόλαδο. Ρίξτε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω στις σαρδές. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε, αφού τις καλύψετε με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 7 έως 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς πάνω.

Σερβίρετε αμέσως και καλά Ούζα.

Προηγούμενο άρθροΠολίτικο μοσχαράκι με πατάτες
Επόμενο άρθροΜπαμπάδες με κρέμα σαντιγί !!!