ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κιλά χταπόδι (θα χρειαστούν περίπου 2 ολόκληρα χταπόδια), καθαρίζονται
3 1/2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο, ξεφλουδισμένα, κομμένα και κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλλοκομένο
1/4 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι αποξηραμένο δεντρολίβανο
5 μεσαίες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες μέσα και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ξύδι κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πώς να φτιάξετε το στιφάδο χταπόδιου:
Βάλτε τα 12 φλιτζάνια νερού βράσουν σε μία κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά. Όταν το νερό βράζει, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και στη συνέχεια το χταπόδι και βράζετε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Στραγγίστε το νερό και αφήστε το χταπόδι να κρυώσει.
Βάλτε το χταπόδι κάτω από το κρύο νερό μόλις μπορείτε να το πιάσετε και απομακρίνετε όλα τα μαύρα σημάδια. Κόψτε το χταπόδι σε κομμάτια 2,5cm περίπου.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοταρίστε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το χταπόδι.Σωταρετέ τα όλα μαζί για άλλα πέντε λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα δύο λεπτά.

Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι, ξύνοντας το κάτω μέρος. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, ντομάτες και ξύδι κρασιού και ανακατέψτε τα υλικά μαζί. Μαγειρέψτε πάνω από το μέσο έως ότου το μείγμα να βράσει. Χαμηλώστε την φωτιά να σιγοβράζουν και μαγειρέψτε για άλλα 20-30 λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό λίγο πριν το σερβίρετε. Σημειώστε ότι μπορείτε να κόψετε το χταπόδι σε μεγαλύτερα κομμάτια εάν το επιθυμείτε.

Προηγούμενο άρθροΠως η CANNABIS έχει γίνει το πιο περιζήτητο νέο συστατικό στην περιποίηση του δέρματος
Επόμενο άρθροΚότα με κρασί έτσι παραδοσιακά