Συστατικά
12 αμπελόφυλλα 
12 σαρδέλες καθαρισμένες
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 πράσα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 μεσαίες ώριμες ντομάτες ψηλοκομένες χωρίς σπόρους
1/3 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού Μαστίχα σε σκόνη ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας χτυπημένη με ένα τσίμπημα αλατιού με γουδοχέρι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια ​​μέντα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουτ. πάπρικα

Οδηγίες
Αν έχουμε φρέσκα αμπελόφυλλα, τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά σε βραστό, αλατισμένο νερό, κι έπειτα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Όταν τα ζεματίσουμε όλα, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφαιρούμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι τα κοτσάνια και τυχόν χοντρά νεύρα που μπορεί να έχουν κάποια από τα φύλλα μας.
Λαδώστε ένα πυρεξ αρκετά μεγάλο για να κρατήσει τις σαρδέλες σε 1 στρώμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μέση κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί και τη σκόνη μαστίχας και μαγειρέψτε, για 5-7 λεπτά, μέχρις ότου οι ντομάτες χάσουν μερικό από το νερό τους. Ρίξτε το μαϊντανό και την μέντα και βγάλτε από τη φωτιά.
Ρίξτε σε κάθε σαρδέλα αλάτι και πιπέρι για να δοκιμάσετε να τυλίξτε την κάθε μία σε ένα αμπελόφυλλο. Τοποθετήστε την ραφή του αμπελόφυλου προς τα κάτω στο ταψί. Ρίξτε τη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω από τις σαρδέλες. Πασπαλέιστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαπαλίστε με την πάπρικα. Καλύψτε το πυρεξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι το ψάρι να είναι μαλακό και τρυφερό. Αφαιρέστε από το φούρνο και τοποθετήστε 3 σαρδέλες σε κάθε πιάτο, με την σάλτσα να ρέει από πάνω.

Ευχαριστούμε την

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με Κουνουπίδι, Φέτα και Σπανάκι….
Επόμενο άρθροΔέκα έξυπνες χρήσεις του κορν φλάουρ που ελάχιστοι γνωρίζουν