Μυδοπίλαφο

Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό μύδια κατεψυγμένα και καθαρισμένα
1 φλυτζάνι ρύζι
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμύδια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε τα μύδια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 ποτήρι νερό και ρίχνουμε τα μύδια. Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε για 3
έως 4 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ροδίζουμε ελαφρά, στη συνέχεια το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα λίγο ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ζουμάκι από τα μύδια και 3 φλυτζάνια νερό.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει καλά. Χαμηλώνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά και σιγοβράζουμε το ρύζι.
Όταν κοντεύει να γίνει, προσθέτουμε τα μύδια, λίγο άνηθο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο άνηθο και λεμόνι.
Γευστικό, καλοκαιρινό και πολύ εύκολο.

 

Καλή μας όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Giotas Anastasopoulou

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχαρίσιο κρέας (βρασμένο) με κρεμμύδια και πατάτες…θα γλύφουν τα δαχτυλά τους
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό κοτόπουλο με λαχανικά…πιο νόστιμο δεν γίνετε