Σεφταλιές 

ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα

½ κιλό κιμά αρνίσιο
½ κιλό κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. δυόσμο
3 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γ. ρίγανη
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
2-3 μπόλιες αρνίσιες ή χοιρινές
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μπολ τα δύο είδη κιμά. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό, λιώνετε το σκόρδο και ανακατεύετε με τον κιμά. Ρίχνετε επίσης το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη φρυγανιά και το αβγό, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά το μείγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για 30′, για να ενωθούν οι γεύσεις.
Ξεπλένετε τις μπόλιες με άφθονο νερό και τις βάζετε σε μπολ. Τις περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και τις αφήνετε για 15′-20′, έως ότου ασπρίσουν.

Πλάθετε τον κιμά σε μακρόστενα σχήματα. Κόβετε τις μπόλιες σε μακρόστενα κομμάτια και τυλίγετε σε ρολό ένα ένα τα κομμάτια του κιμά. Φροντίζετε να τυλίγετε κάθε κομμάτι μόνο μία φορά, για να ψηθεί και εσωτερικά.


Τοποθετείτε τις σεφταλιές σε ταψί, με γυρισμένη την ένωση της μπόλιας προς τα κάτω και τις ψήνετε στον φούρνο, στο γκριλ, για 15′-20′.


Σερβίρετε τις σεφταλιές με κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ψητές πίτες.
Tip
Μπορείτε να φτιάξετε τις σεφταλιές και μόνο με χοιρινό κιμά.

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε το απόψε: Ριζότο με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΓεμιστά στήθη κοτόπουλου στο φούρνο…δε θα το πιστεύετε ποσο νόστιμο