Κεφτεδάκια με κριθαράκι
Τα κεφτεδάκια με κριθαράκι ακούγονται πολύ νόστιμα! Η συνδυαστική ιδέα του ζυμαρικού με τη φρεσκάδα και την υφή των κεφτέδων ακούγεται ενδιαφέρουσα. Θα ήθελα να δοκιμάσω αυτήν τη συνταγή και να απολαύσω αυτό το γευστικό συνδυασμό. Είναι πάντα ευχάριστο να δοκιμάζουμε μαμαδίστικες συνταγές και να ανακαλύπτουμε κλασικές γεύσεις!
Υλικά:
700 γρ. κιμάς μισό χοιρινό μισό μοσχάρι
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 φέτες ψωμί(μουλιασμένο και στημένο)
1 αυγό Αλάτι, πιπέρι 1/2 κ.γ. κύμινο 1/4 κ.γ. κόλιανδρο 1 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. μπαχάρι
Λίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Για τη σάλτσα:
50 ml. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
2 κ.σ. πελτέ
2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
Αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
Λίγη κανέλα
7 κούπες ζωμό βοδινού(νερό+ κύβο βοδινού)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε βαθύ μπολ,ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι να ζεσταθεί,ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί,προσθέτουμε τη ντομάτα,τον πελτέ,αλάτι,πιπέρι,τη δάφνη,την κανέλα και το ζωμό.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη σάλτσα στα κεφτεδάκια.
Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για μισή ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το κριθαράκι,ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα να βράσει. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο κοιτάμε να έχει ακόμα ζουμί,έτσι δε θα στεγνώσει όταν το σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη